Netwerkevenement Herkenrode

Sectorevenement 2022

Vlaanderen… een vat vol variatie. Een kruidige mix van verrassende belevingen en unieke troeven. Een plek waar ieders smaak ruimschoots zijn gading vindt. Een verdienste van de creativiteit, ondernemingszin en gedrevenheid van de hele Vlaamse toeristische sector. Want al jarenlang geven we dit Vlaamse smaakverhaal samen vorm. Hoog tijd dus om dat te vieren! En welke plek is hier beter geschikt voor dan de Abdij van Herkenrode met zijn levendige Kruiden- en Inspiratietuin?  

We nodigen je van harte uit op het netwerkmoment in het domein. Laat je inspireren door collega’s uit de toeristische sector, maak kennis met de gezichten achter Toerisme Vlaanderen en kom proeven van de Reizen naar Morgen-visie. Samen vieren we de sector en kruiden we ons verhaal nog verder bij.  

Datum?

maandag 30 mei 2022 van 15u00 tot 20u30

Voor wie?

Beleidsmakers
Gidsen en reisleiders
Logiesuitbaters
Congres- en eventprofessionals
Musea en attracties
Toeristische diensten en onthaalcentra

Locatie?

Herkenrodeabdij 4
3511Hasselt
België
Bekijk routebeschrijving

Prijs?

Gratis, maar inschrijven is verplicht

Programma

Vanaf 14u30: registratie en ontvangst met welkomstdrankje

15u30: rondleidingen op het domein

Je hebt de keuze uit 3 wandelingen:

Wandeling 1: Kruiden- en inspiratietuin & op stap met de abdis (met gids en toegankelijk voor rolstoelgebruikers)

Kruiden- en Inspiratietuin: het boeiende verhaal van kruiden en hun gebruik. 
Een kruidengids leidt je rond in dit hedendaags kruidenpark: 2 hectare groot en met meer dan 500 verschillende planten in een bijzondere architectuur. Je ontdekt boeiende kruidenweetjes en... komt heerlijk tot rust. 

Op stap met de abdis
Maak kennis met de fascinerende wereld van een vrouwenabdij, samen met de laatste abdis van Herkenrode, Joséphine de Gondrécourt. Ze vertelt je alles over het leven in Herkenrode, doorspekt met pittige anekdotes en boeiende weetjes. 

Wandeling 2: Kloostersite & Engels park en landschap (met gids)

Kloostersite Herkenrode: 
Sinds 1974 wonen de Zusters Reguliere Kanunnikessen van het Heilig Graf Bilzen op het domein Herkenrode. Krijg inzicht in het leven en de spiritualiteit van deze orde en bewonder de statige gebouwen, zoals het abdissenkwartier, die weldra klaargemaakt zullen worden voor een nieuwe toekomst.

Engels Park en landschap
Abdijsite Herkenrode bevindt zich in een bijzonder natuurgebied waarbij wordt uitgegaan van 2 belangrijke pijlers: het herstel van het historische grondgebruik en meer plaats voor water. Sinds kort maakt ook het Engels Park deel uit van het natuurlandschap. Je vindt er een grote diversiteit aan bomen en interessante voorjaarsbloeiers. Maak kennis met ‘het verboden aards paradijs’.

Wandeling 3: QR-code wandeling (individueel) 

Tijdens deze individuele wandeling loop je met je smartphone in de hand door het domein en ontdek je achter verschillende QR-codes op de route interessante verhalen en boeiende anekdotes over de abdijsite. 

17u: toespraak Peter De Wilde, CEO Toerisme Vlaanderen

17u30: receptie met walking dinner en netwerking

Niemand minder dan getalenteerde chef Giovanni Oosters, gekend om zijn gezonde keuken met groenten en kruiden, serveert een heerlijk aperitief en walking dinner. Verwacht je aan fijne gerechten op basis van lokale ingrediënten en kruiden uit de kruidentuin.

20u30: einde

Praktisch

Bereikbaarheid en parking

Met het openbaar vervoer

Het dichtstbijzijnde NMBS-station is Hasselt. Aan de Kiss & Ride-zone van het station zal een shuttlebus op je staan wachten om je naar de abdijsite te brengen. De minibusjes (zilverkleurig Mercedes minibus) rijden regelmatig tussen het station van Hasselt en de abdijsite van Herkenrode. De laatste rit naar het station van Hasselt vertrekt om 21u op de abdijsite.

Met de auto

Er is voldoende parkeergelegenheid op de parking van de Abdij van Herkenrode. Parkeren is gratis. 

Meer info over bereikbaarheid en parking

Toegankelijkheid

Heb je vragen rond de toegankelijkheid van het evenement, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Schrijf je in

De inschrijvingen voor dit evenement zijn afgesloten.

Contact

Jouw contactpersoon