Jonge vakantiegangers

Je bent jong en je wil ... op vakantie. Vlaanderen heeft heel wat te bieden aan jonge toeristen uit binnen- en buitenland. Toerisme Vlaanderen promoot dit specifieke aanbod in samenwerking met verschillende diensten.

CJT vzw, het Centrum voor JeugdToerisme, stelt jeugdverblijven, jeugdkampeer -en vormingscentra ter beschikking in Vlaanderen. Ook (potentiële) uitbaters kunnen er terecht voor advies, vorming en begeleiding, bijvoorbeeld in verband met erkenning en premies. Ook beheren zij de website waar je alle Vlaamse en Brusselse erkende jeugdverblijven terugvindt.


De Chiro beschikt in Vlaanderen ook over een arsenaal groepsverblijven. De troeven van deze huizen zijn onder andere de groene omgeving, de toegankelijkheid, de speelse inrichting en het omliggende bos. Naast een volpensionformule biedt elk chiroverblijf ook de mogelijkheid tot zelfkook. Bovendien liggen alle huizen vlakbij een fietsknooppunt.


Hopper is het merk van Scouts en Gidsen dat je de keuze biedt uit acht jeugdverblijven. Zeven hiervan zijn gelegen in het mooiste groen van Vlaanderen en eentje in hartje Antwerpen. Binnen in de verblijven beschik je als groep over veel ruimte. Ook buiten is er plaats om je eigen ding te doen als groep. Ook de Hopper jeugdverblijven zijn voorzien om gasten met een fysieke beperking te ontvangen.


Use-it biedt toeristische informatie, specifiek voor jongeren. Heel populair zijn de gratis stadsgidsen, met heel wat ludieke tips van jonge locals.


De Vlaamse JeugdHerbergen (VJH vzw) beheren jeugdherbergen of hostels in Vlaanderen. Jeugdherbergen staan open voor iedereen die jong van hart is.