Meeting- en Congresbarometer

De online tool die het mogelijk maakt ​de meeting- en congresactiviteit in Vlaanderen in kaart te brengen​.
Congressen en events

Jouw contactpersoon

Toerisme Vlaanderen wil Vlaanderen verder laten uitgroeien tot een internationale topbestemming voor meetings en congressen. In functie daarvan ontwikkelde Toerisme Vlaanderen, samen met de stedelijke congresbureaus, de meeting- en congresbarometer. Met behulp van deze tool kunnen we de meeting- en congresactiviteit in Vlaanderen beter in kaart brengen.

Wat is de meeting -en congresbarometer?

De meeting- en congresbarometer is een afgeschermde & handige online tool die het voor meetinglocaties mogelijk maakt ​om per kwartaal een overzicht van meetings en congressen die er plaatsvonden op te laden. Ook is er een rapportage- en benchmarkluik aan verbonden.​  

 

Wie kan deze barometer gebruiken? 

  • Meetinglocaties in Vlaanderen ​(meeting- en congreslocaties & hotels met meetingfaciliteiten) 
  • Stedelijke congresbureaus 
  • Toerisme Vlaanderen 

 

Waarom neem je deel?

De tool stelt je als meetinglocatie, via het rapportage- en benchmarkluik, in staat om eigen resultaten van de afgelopen maanden/jaren te raadplegen​ maar ook deze persoonlijke resultaten te vergelijken met de rest van de sector. 

In ruil voor je actieve deelname aan de meeting- en congresbarometer zorgen Toerisme Vlaanderen en de stedelijke congresbureaus voor een duidelijke aanwezigheid op het Conferli platform zonder extra kost. Dit platform heeft als doel een overzicht van de best mogelijke bestemmingen, steden en meeting- en congreslocaties aan associaties te geven. Dit betekent extra internationale zichtbaarheid van je locatie naar associaties toe. 

Voor de steden en Toerisme Vlaanderen is het ook een tool om een totaaloverzicht te hebben van alle meetings en congressen die op stedelijk en Vlaams niveau plaatsvonden. Dit vormt een goeie basis om de congreswerking onderbouwd verder uit te werken. Ook vereenvoudigt het het doorgeven van de gevraagde info aan ICCA door de stedelijke congresbureaus. Wat uiteindelijk zorgt voor een betere internationale zichtbaarheid en reputatie voor Vlaanderen als congresbestemming. 

 

Heb je vragen over of interesse in de meeting- en congresbarometer? 

Het team van Toerisme Vlaanderen is beschikbaar! Je aanspreekpunt is Tielke Meeusen. Tielke is te bereiken via e-mail (congresbarometer@toerismevlaanderen.be) of telefonisch (02 504 03 35).

Vragen over de meeting-en congresbarometer?