'Beleef weer meer': nieuwe campagne ondersteunt festivals

Vlaanderen
Beleef weer meer: campagne festivals

Jouw contactpersoon

Op maandag 9 mei lanceert Vlaanderen een campagne die iedereen aanmoedigt om opnieuw naar culturele en toeristische evenementen te gaan. Vanaf vandaag lopen er TV-spots, kom je online advertenties tegen, en zie je affiches op straat. De huidige coronacijfers laten toe om weer volop cultuur te beleven, als toeschouwer, als deelnemer of als vrijwilliger. Organisatoren in Vlaanderen hebben bewezen dat ze evenementen veilig en gezond kunnen organiseren.

Onder de slogan Beleef Weer Meer worden mensen warm gemaakt om terug aan cultuurbeleving te doen. Dankzij de (financiële) inzet van Toerisme Vlaanderen en EventFlanders wordt binnen die campagne ook aandacht besteed aan muziekfestivals, nadat het vorig jaar al extra subsidies uitreikte aan een 70-tal festivals onder de projectoproep Flanders is a Festival.  
 

Vlaanderen staat wereldwijd bekend als een festivalregio en daarom vinden we het cruciaal om vanuit Toerisme Vlaanderen en EventFlanders de festivalsector te steunen. We zijn dan ook verheugd om een festivalluik aan deze algemene cultuurcampagne te kunnen toevoegen. Zo bundelen we samen de krachten om het florerend cultuurlandschap in Vlaanderen te stimuleren en te vrijwaren. We hopen zo een steentje te kunnen bijdragen om deze zomer weer volle weides en pleinen met gelukkige bezoekers, ondernemers en bewoners te zien.

EventFlanders werkt in de schoot van Toerisme Vlaanderen, maar is een samenwerking van Toerisme Vlaanderen, het departement Buitenlandse Zaken, het departement Cultuur, Jeugd en Media en Sport Vlaanderen.