Intellectueel erfgoed

Via de verhaallijn ‘Intellectueel erfgoed’ positioneren we Vlaanderen als bakermat van kennis, wetenschap en onderzoek. We linken dit aan de overkoepelende positionering van ‘Create tomorrow’s heritage’ waar je op de bestemming Vlaanderen oude en recente baanbrekende ontdekkingen kan beleven. 

Intellectueel erfgoed

Project Technologie en Innovatie: HYBR-platform

De coronapandemie, de toenemende aandacht voor duurzaam reizen en de versnelde opkomst van digitale oplossingen hebben ervoor gezorgd dat de traditionele vorm van congressen en events onder druk staat. Toekomstige evenementen zullen hybride zijn, en bovenop de ’live bijeenkomst’ altijd een digitaal component hebben.

Om kwalitatieve, belevingsvolle hybride congres- en eventervaringen in Vlaanderen te kunnen garanderen, hebben we in samenwerking met Technopolis en het and& festival, een ‘state of the art’ digitaal platform voor hybride congressen & events gebouwd: HYBR.

Zo blijft de Vlaamse congres- en eventsector koploper in digitale transformatie en versterken we de reputatie als congres- en eventbestemming.

We hebben in 2021 de verschillende mogelijkheden al kunnen testen op het UNWTO Gastronomy Congress (Concertgebouw, Brugge), het Responsible Fashion Series Congres (Universiteit Antwerpen), en het ICOM/CECA congres (M Museum, Leuven).

De voornaamste focus van het platform ligt op een optimale digitale beleving vanuit de bestemming Vlaanderen en het organisch opzetten van ontmoetingen tussen deelnemers.

Het platform wordt nog verder uitgebouwd en geoptimaliseerd aan de verdere noden van de sector. 

Heb je een congres of event waar je het HYBR-platform wil voor inzetten? Contacteer projectleider Milo Vergucht.