Onze visie en strategie

flora et labora image
De wereld en het toerisme veranderen razendsnel. Om in te spelen op die veranderingen, komt Toerisme Vlaanderen vanaf 2021 met een nieuwe visie: een visie met het oog op het inzetten van toerisme als een middel om van Vlaanderen een florerende bestemming te maken.

Van ‘méér’ naar ‘meerwaarde’

De komende jaren zetten we volop in op toerisme waarbij we het economische verhaal bijsturen van enkel ‘méér’ naar ‘meerwaarde’, van rendement op de investering naar maatschappelijk rendement op de investering.

  

We willen de positieve kracht van toerisme versterken, zodat Vlaanderen kan bloeien als een innovatieve, inspirerende en kwalitatieve reisbestemming ten bate van de plek, zijn bewoners, ondernemers en bezoekers.

 

Ons doel is dus een florerende bestemming te worden. "Reizen naar Morgen" vormt daarbij het denkkader voor de komende tien jaar. Het geeft aan wat de rol van toerisme is in de toekomst en waar we naartoe gaan als agentschap. ‘Reizen naar Morgen’ zal een co-creatief traject zijn met vele partners uit de sector.

Lees meer over 'Reizen naar MorgeN'

 

 

Flora et Labora :
realisatie van florerende bestemmingen

‘Flora et Labora’, ons visie en strategiedocument, vertrekt vanuit het "Reizen naar Morgen"-denkkader en vanuit de beleidsnota Toerisme. Het is een document dat beschrijft hoe we dat doel van florerende bestemmingen gaan realiseren. Meer concreet beschrijft dit document hoe we vanuit de gekozen thema’s het toerisme duurzaam gaan ontwikkelen.

Ontdek alles over onze visie en strategie

 

Onze zes thema’s

Hieronder vind je de zes thema’s. Die staan niet los van elkaar en combineren we waar mogelijk. We zetten in op de intense beleving van een plek, gecombineerd met betekenisvolle ontmoetingen en de activiteiten of reisformule. We focussen daarbij niet op specifieke steden of regio’s, maar ontwikkelen binnen de zes thema’s Vlaanderenbrede verhaallijnen, die we spreiden in ruimte en tijd.

Ontdek hier onze 6 thema's

 

thema's toerisme vlaanderen natuurlijk vlaanderen fietsland congressen en events iedereen verdient vakantie culinair erfgoed erfgoedbeleving

 

Week van het toerisme

In de week van maandag 19 tot en met vrijdag 23 april 2021 organiseerden we de Week van het toerisme. Tijdens deze week boordevol inspiratie, namen we onze deelnemers mee in onze visie aan de hand van verschillende webinars rond onze zes thema’s.

ONTDEK HIER hoe dat eraan toe ging

 

Dompel je onder in onze visie.

Lees hieronder het document "Flora et Labora" of download het hier.